Chocolade nemesis

Waar Amsterdam Eet

www.waaramsterdameet.nl

Huiskamersfeer
Marius zit in een rustige straat, midden in een woonwijk. Het voelt een beetje aan als een woonkamer: kleine tafeltjes die dicht tegen elkaar aanstaan met een kleedje erover. Een groter contrast met de vorige plek waar ik ging eten – World of Food – is bijna niet  denkbaar. Het is niet druk vanavond, maar alle gasten worden in dezelfde hoek van het restaurant aan tafel gezet, waardoor het toch gezellig is.

De kaart
De handgeschreven kaart is alleen in het weekend vast: vanavond moeten we zelf kiezen. Alsof dat al niet moeilijk genoeg is staan er ook nog eens alleen maar fijne gerechten op de kaart. Alleen tonijn eet ik niet, dus die valt af. Ik kies voor langoustine, ossenhaas en chocoladetaart met crème fraîche. Het apiritief is lekker: lillet blanc met sinaasappel, waar we een schaaltje olijven, wat brood en – uiteraard – worst bij krijgen.

Het eten
De langoustines met crème van spinazie zijn niet te versmaden. De porties zijn hier royaal, dat is lekker! Bij de ossenhaas ligt er een stoof van ossenstaart, spruitjes en radicchio. Radicchio is familie van de witlof, en de bittere smaak ervan past perfect bij het vlees. De buik is best wel vol na 2 gangen, dus tussen het hoofdgerecht en het dessert drink ik een wijntje extra. Het dessert is een chocoladetaart: zo luchtig dat het wel mousse in cakevorm lijkt!

De wijnen
Ik hoefde de wijnen gelukkig niet zelf te kiezen, omdat ik tegen de ober zei: doe maar wat je lekker vindt. Het eten was heerlijk, en de wijnen zijn ook top. Maar wat vooral fijn is, is dat ze perfect bij het eten passen. Vooral de rode wijn, een natuurwijn (wat dat is lees je hier) uit de Bourgogne sluit naadloos aan op het hoofdgerecht. De prijs valt ook erg mee: 39 euro voor 3 bijzondere gangen. Op naar Marius dus.